Lotta Issakainen esittelee itsensä 29.1.2024

Olen Lotta Issakainen, Talouspalvelut SarLotta Oy:n pääosakas ja toimitusjohtaja.
Olen valmistunut tradenomiksi vuonna 2006 ja tehnyt siitä asti töitä taloushallinnon parissa, viimeiset 13 vuotta tilitoimistossa.
Suoritin vuonna 2012 Suomen Tili-instituuttisäätiön KLT-asiantuntijatutkinnon ja seuraava etappi on suorittaa talouden suunnittelun ja yritysneuvonnan asiantuntijatutkinto TNT.
Teen yritysten kirjanpidon ja verotuksen lisäksi palkanlaskentaa sekä henkilöverotukseen liittyviä tehtäviä. Kaikkein mieluisimpia työtehtäviä ovat vero-optimoinnit, kuten osingon ja palkan välisen tasapainon laskeminen omistajayrittäjälle.
Käytän sujuvasti kaikkia Talouspalvelut SarLotta Oy:n käytössä olevia ohjelmistoja ja opin nopeasti erilaisia järjestelmiä.
Minulle on tuttua niin OSS, VAT, metsävähennys, ESG kuin integraatio, TES ja SVOP. Sanahirviöt ja lyhenteet eivät säikäytä kokenutta kirjanpitäjää.
Ennen tilitoimistouraa työskentelin valmistavassa teollisuudessa, joten ulkomaan tuonti ja vienti on kulkenut mukana koko työuran ajan. Tarvittaessa palvelen asiakkaita myös englannin kielellä.
Vapaa-aikana minut voi löytää lasteni harrastusten parista, hoitamassa omaa metsää tai Perheiden Hermannista opastamassa uusille vanhemmille kantoliinan käyttöä.

Tiesithän, että lyhenne KLT tulee sanoista Kyllä Lotta Tietää 🤭

Marianne Sartomaa esittelee itsensä 2.2.2024

Nimeni on Marianne Sartomaa ja olen Talouspalvelut SarLotta Oy:n osakas ja hallituksen pj.
Olen ns. alanvaihtaja, valmistuin merkonomiksi vuonna 2017 ja olen siitä lähtien työskennellyt kirjanpitäjänä tilitoimistossa. Aikaisemmin olin töissä 31 vuotta kirjapainoalalla.
Graafisen alan työkokemuksesta on hyötyä myös SarLotta-yritykselle. Olen mm. suunnitellut yrityksen logon ja mainokset sekä nettisivut.
Luonteeltani olen rauhallinen, joustava ja tarkka, jopa pikkutarkka. Pidän haasteista ja tykkään ratkaista ongelmia. Toisaalta voin myös kyllästyä helposti. Kirjanpitäjänä haluan tehdä laadukasta työtä ”viilaamalla pilkut kohdalleen” ja pyrin kehittämään omia työskentelytapojani tehokkaammiksi.
Vapaa-ajalla tekemistä riittää omakotitalon pihapiirissä ja yhdistystoimintaan osallistumisessa. Tällä hetkellä olen yhden yhdistyksen taloudenhoitaja, toisen sihteeri ja yhden osuuskunnan vpj.
Asun kahdestaan mieheni kanssa. Minulla on 38-vuotias poika ja hänellä 16-vuotias poika, joten olen saanut mummoilla jo pidemmän aikaa.
Harrastuksia elämän aikana on riittänyt: kuorolaulu, yksinlaulu, tanhuaminen, sukututkimus, moottoripyöräily ja käsityöt – osaan jopa nyplätä.
Lapsena olin sitä mieltä, että minusta tulee aikuisena arkeologi, kun luin Mika Waltarin kirjan Sinuhe egyptiläinen. No arkeologia ei tullut, mutta olen käynyt Egyptissä ja pääsin jopa Kheopsin pyramidin sisälle. Intohimona vieläkin museot ja kaikki mahdolliset historiaan liittyvät tv-dokumentit ja -ohjelmat.

Sara Halonen esittelee itsensä 16.2.2024

Olen Sara Halonen, Talouspalvelut SarLotta Oy:n kolmas osakas.
Olen suorittanut liiketalouden perustutkinnon ja valmistunut merkonomiksi vuonna 2016. Vuonna 2020 aloitin tradenomiopinnot. Tradenomitutkinto on vielä opinnäytetyötä vaille valmis, sillä olen ollut pienen yhdeksänkuukautisen tyttäreni kanssa kotona.
Eli viimeisen vuoden aikana on kaksi suurinta haavettani toteutunut tyttäreni ja oman yrityksen myötä. 🤩
Merkonomiopintojen aikana työskentelin asiakaspalvelijana päivittäistavarakaupassa, jossa jatkoin työskentelyä vuoteen 2021 saakka, kunnes tradenomiopintojen työharjoittelun myötä aloitin työt tilitoimistossa vuonna 2022.
Kirjanpitäjän työurani ei ole siis vielä häävin pitkä, mutta oman tilitoimiston perustaminen on ollut pitkäaikainen haaveeni. Olen aina rakastanut numeroita – jo alakoulussa kisasimme luokkakaverini kanssa matikan tehtävien teossa. Muut harjoittelivat laskuja, jotka me olimme jo laskeneet, joten pyysimme opettajalta jatkuvasti lisää laskuja ja tehtäviä. Olen siis aina ollut hyvin innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni.
Pitkästä asiakaspalvelun työkokemuksesta on hyötyä myös nykyisessä ammatissa, sillä asiakkaita vastassa on rempseä ja puhelias kirjanpitäjä – eikä tiukkakatseinen jakkupukutäti. 🤭
Vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheen ja koiriemme parissa maaseudun rauhassa, sillä maallahan ihmisen on hyvä olla.
Helmikuun ajan olen vielä tyttäreni kanssa kotona, ja maaliskuusta alkaen minutkin tavoittaa toimistolta Lotan ja Mariannen lisäksi.